Commodore

Commodore Logo

Commodore, una pionera en la indústria de la informàtica, va esdevenir sinònim d'innovació durant les dècades de 1970 i 1980. La seva contribució al món dels ordinadors personals és inoblidable i va canviar la manera en què les persones interactuaven amb la tecnologia.

El seu producte estrella, el Commodore 64, llançat el 1982, va ser una fita significativa. Amb una capacitat de processament revolucionària i una gran llibreria de jocs, es va convertir en l'ordinador personal més venut de tots els temps. La seva popularitat es va deure a la seva capacitat per proporcionar gràfics avançats i un so de qualitat, tot en un paquet assequible.

A més del Commodore 64, la companyia va innovar amb altres productes com l'Amiga, que va ser pioner en gràfics precursores i capacitat de multitasca. Aquesta línia va captivar als usuaris amb la seva potència i diversitat d'aplicacions, des de jocs fins a disseny gràfic.

Tot i que la companyia va passar per turbulències econòmiques al final dels anys 80 i principis dels 90, la llegenda de Commodore perdura com a icona de l'edat d'or dels ordinadors personals.

Avui, els entusiastes i col·leccionistes continuen admirant i utilitzant els ordinadors Commodore. La seva influència es pot veure en la cultura retro i en el reconeixement de la seva contribució a la democratització de la informàtica personal.

En resum, la història de Commodore és la història de la innovació i l'empremta que ha deixat en la història dels ordinadors personals és inestimable. Des de la revolució del Commodore 64 fins a les aportacions pioneres amb l'Amiga, Commodore roman un llegat que ressona en el món de la tecnologia fins als nostres dies.

Commodore va llançar diverses versions de les seves populars consoles i ordinadors personals al llarg dels anys. Algunes de les versions més destacades són:

 • Commodore PET (Personal Electronic Transactor): Llançat el 1977, el PET va ser un dels primers ordinadors personals. Va ser dissenyat per a usos educatius i empresarials.
 • Commodore VIC-20: Llançat el 1980, va ser el primer ordinador personal en vendre més d'un milió d'unitats. Era conegut per ser assequible i accessible.
 • Commodore 64 (C64): Llançat el 1982, va ser un èxit massiu. Amb una àmplia varietat de jocs i aplicacions disponibles, es va convertir en l'ordinador personal més venut de la història.
 • Commodore 128 (C128): Llançat el 1985, era una evolució del C64 amb funcionalitat millorada. Podia operar en modes C64 o en un mode més avançat amb gràfics millorats.
 • Commodore Amiga: Les sèries Amiga van ser llançades des de mitjans fins a finals dels anys 80. L'Amiga va ser pioner en gràfics avançats i capacitat de multitasca, establint nous estàndards per a l'època.
 • Commodore 16: Llançat el 1984, es va dissenyar com una alternativa econòmica al C64, però no va obtenir la mateixa popularitat.
 • Commodore 65 (C65): Anunciat però mai llançat comercialment, era una evolució planejada del C64 amb funcions millorades.
 • Amiga CD32: Llançat el 1993, va ser la primera consola de videojocs de 32 bits. Tot i tenir un èxit inicial, la companyia va experimentar problemes financers.
2023/09/29 08:48Un món 2D
2023/09/29 09:40Un món 2D

Aquesta pàgina ha sigut visitada: Avui: 1 / Ahir: 2 Fins ara: 206

 • commodore.txt
 • Darrera modificació: 2023/09/29 09:43
 • per unmon2d