dreamcast

Dreamcast

La Dreamcast és una consola de videojocs que va ser desenvolupada per Sega i llançada al mercat l'any 1998. Va ser la darrera consola de videojocs que Sega va produir i també la primera que va ser compatible amb Internet, permetent als usuaris jugar en línia amb altres jugadors.

Va ser dissenyada per competir amb la PlayStation de Sony i la Nintendo 64 de Nintendo. Tenia un processador principal de 128 bits, anomenat SH-4, que li proporcionava una gran capacitat de processament. També tenia una GPU (Unitat de Processament Gràfic) de 128 bits que oferia una gran qualitat gràfica, així com una capacitat de polígons molt elevada.

La consola es va llançar inicialment al Japó el novembre de 1998 i posteriorment a Amèrica del Nord, Europa i altres mercats. Va ser ben rebuda pels crítics de videojocs i els fans, que van elogiar la seva qualitat gràfica, el seu rendiment i la seva capacitat per connectar-se a Internet.

Entre els jocs més populars per a la Dreamcast es troben títols com Sonic Adventure, Shenmue, Crazy Taxi, Jet Set Radio i Phantasy Star Online, entre altres. També va ser la primera consola a oferir la possibilitat de jugar a jocs de puzle amb la connexió de la consola amb la Visual Memory Unit, un petit dispositiu de memòria.

Malgrat la seva innovació, la Dreamcast va tenir una vida comercial breu, ja que Sega va deixar de produir-la el 2001. Tot i així, la consola segueix sent ben recordada pels fans i els crítics com una consola avançada per al seu temps i que va obrir el camí per a les consoles de videojocs connectades a Internet que ara són comuns.

 • Processador: Hitachi SH-4 RISC a 200 MHz
 • GPU: NEC PowerVR2 amb una capacitat de 7,0 milions de polígons/sec i 480.000 polígons amb textura per segon
 • Memòria RAM: 16 MB
 • Memòria de vídeo: 8 MB
 • Sons: processador de senyals digital Yamaha AICA a 45 MHz
 • Unitat òptica: lector de discos òptics propietari GD-ROM amb una capacitat de 1 GB
 • Connectivitat: port d'alta velocitat per a connexió a Internet i suport per a xarxes LAN
 • Controladors: un controlador estàndard amb palanca de control i 4 botons d'accés ràpid, així com un port per a controladors de vibració

La Dreamcast va ser una consola de videojocs amb moltes característiques innovadores per a la seva època, com ara la capacitat de connectar-se a Internet, la qualitat gràfica i la seva plataforma de jocs en línia. Va ser una de les primeres consoles que van oferir aquestes característiques i va ser ben rebuda per la comunitat de jugadors en aquell moment.

Virtual Gaming Library ens proporciona aquest vídeo d'1 hora i 45 minuts amb 636 videojocs de la Dreamcast

Més informació


Aquesta pàgina ha sigut visitada: Avui: 1 / Ahir: 2 Fins ara: 149

 • dreamcast.txt
 • Darrera modificació: 2023/03/14 17:52
 • per unmon2d