master-system-2

Master System 2

Master System 2

La Master System 2 és una consola de videojocs que va ser llançada per Sega el 1990. Va ser una versió actualitzada de la Master System original, que va ser llançada el 1986.

La Master System 2 va ser dissenyada per competir amb la popularitat de la Nintendo Entertainment System (NES) de Nintendo, que va ser llançada el 1985. Sega va fer diversos canvis en el disseny de la consola original per fer-la més compacta i atractiva per als jugadors.

Una de les principals característiques de la Master System 2 era el seu preu més assequible en comparació amb altres consoles de videojocs del seu temps. Això va fer que fos més accessible per als jugadors que no volien gastar una gran quantitat de diners en una consola de videojocs.

La consola venia amb dos controladors i un joc inclòs, que normalment era Sonic the Hedgehog. La Master System 2 també era compatible amb els jocs de la Master System original, el que va fer que els jugadors que ja tenien jocs de la primera versió de la consola no haguessin de comprar-los de nou.

Tot i que la Master System 2 no va ser tan popular com la NES de Nintendo, va ser un èxit per Sega, amb més de 10 milions d'unitats venudes en tot el món. Sega va continuar venent la Master System 2 fins al 1996, quan va ser descontinuada per Sega per centrar-se en les consoles de nova generació.

En resum, la Master System 2 va ser una consola de videojocs popular de Sega que va ser llançada el 1990 per competir amb la popularitat de la NES de Nintendo. Va ser dissenyada per ser més compacta i assequible que la seva predecessora, la Master System original, i va ser compatible amb els jocs de la primera versió de la consola.

Aquestes son les característiques de la consola de SEGA:

 1. CPU: Zilog Z80 a 3,5 MHz
 2. Memòria RAM: 64 kB
 3. Memòria ROM: 8 kB BIOS, 8 kB dades del sistema
 4. Memòria de vídeo: 16 kB
 5. Colors disponibles: 64
 6. Resolució de pantalla: 256 x 192 pixels
 7. So: PSG (Programmable Sound Generator) de 3 canals i 1 noise channel
 8. Ports de controladors: 2 ports de controladors de 9 pins
 9. Connectors de vídeo: sortida RF (coaxial) i connector de sortida de vídeo compòsit
 10. Mida de la consola: 365 x 170 x 70 mm
 11. Pes: 0,9 kg

Així doncs, aquestes són les característiques tècniques de la Sega Master System 2. Com pots veure, la consola tenia una CPU Zilog Z80 a 3,5 MHz i una memòria RAM de 64 kB. La resolució de pantalla era de 256 x 192 pixels i la consola era capaç de mostrar 64 colors. També tenia un so PSG de 3 canals i 1 noise channel. La consola disposava de dos ports de controladors de 9 pins i connectors de vídeo per a la sortida RF (coaxial) i la sortida de vídeo compòsit.

Aquí tenim un petit anàlisis de la Consola de SEGA:

Més informació


Aquesta pàgina ha sigut visitada: Avui: 1 / Ahir: 0 Fins ara: 143

 • master-system-2.txt
 • Darrera modificació: 2023/04/04 08:16
 • per unmon2d