sony:playstation-1

PlayStation 1

PLayStation 1

La història de la PlayStation 1 (PS1) és un viatge fascinant a través de la revolució dels videojocs. Llançada per Sony Computer Entertainment el 1994, la PS1 va ser la primera consola de la sèrie PlayStation, que ha perdurat fins als nostres dies com una de les marques més influents de la indústria dels videojocs.

El seu naixement va ser fruit de la col·laboració fallida entre Sony i Nintendo, que va donar lloc a un projecte propi de Sony. La PS1 va ser pionera en l'ús de CD-ROM com a mitjà principal per als jocs, superant les limitacions de les cartutxeres. Aquesta elecció va permetre gràfics més avançats i experiències de joc més immersives.

Amb el seu controlador icònic de forma ergonòmica i una gran llibreria de jocs, la PS1 va captivar jugadors de tot el món. Títols com «Final Fantasy VII,» «Metal Gear Solid» i «Resident Evil» es van convertir en clàssics que van definir una generació.

La PS1 també va ser pionera en la introducció dels jocs en 3D, obrint noves possibilitats per a desenvolupadors i jugadors. Aquesta consola va establir una nova norma en la indústria dels videojocs i va contribuir a definir el futur del que ara coneixem com a videojocs moderns.

Amb més de 100 milions d'unitats venudes, la PS1 va consolidar el domini de Sony en la indústria dels videojocs. La seva influència perdura en la marca PlayStation, que continua sent sinònim d'innovació i experiències de joc excepcionals. La PlayStation 1 no és només una consola; és un llegat que ha deixat una empremta indeleble en la història dels videojocs.

La PlayStation 1, llançada l'any 1994, va ser una de les primeres consoles de videojocs que va marcar la transició cap a les plataformes basades en CD-ROM. Aquí tens algunes de les seves característiques tècniques principals:

 1. Processador: CPU: La PS1 contenia un processador central (CPU) de 32 bits RISC a 33.8688 MHz.
 2. Memòria: RAM: Inicialment, la PS1 tenia 2 MB de memòria RAM. Memòria de Video (VRAM): Amb 1 MB de memòria VRAM, era utilitzada per emmagatzemar textures i altres dades gràfiques.
 3. GPU: La GPU (Graphics Processing Unit) era una GPU personalitzada que permetia gràfics 3D i efectes de transparència.
 4. Resolució: Els jocs solien executar-se en resolució estàndard de 320×240 píxels.
 5. So: La PS1 tenia una unitat de processament de so dedicada anomenada SPU (Sound Processing Unit). Podia generar efectes sonors i música amb una qualitat decent per a l'època.
 6. Mitjans de Emmagatzematge: Lectura òptica: Va ser la primera consola en utilitzar CD-ROM com a mitjà principal per als jocs. Això va permetre una capacitat de emmagatzematge significativament major que les consoles anteriors basades en cartutxos.
 7. Controladors: Ports de controladors: Tenia dos ports per a controladors amb fils, amb la possibilitat d'afegir controladors analògics més endavant.
 8. Ports: Incloïa ports per a memòries de joc (Memory Cards) i connectors per a altres perifèrics.
 9. Interfície: Sortida de vídeo compost i connectors d'àudio.
 10. Expansió: Una ranura d'expansió per a add-ons futurs.
 11. Sistema Operatiu: La PS1 funcionava amb un sistema operatiu propi que era carregat des del CD-ROM.

The PlayStation Project - All 4221 PS1 Games (US/EU/JP)


Aquesta pàgina ha sigut visitada: Avui: 1 / Ahir: 0 Fins ara: 82

 • sony/playstation-1.txt
 • Darrera modificació: 2023/10/03 12:48
 • per unmon2d