sony:playstation-3

Playstation 3

Playsation 3 Imatge: https://es.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3

La PlayStation 3, també coneguda afectuosament com a PS3, va marcar un abans i un després en la història dels videojocs des del seu llançament per part de Sony a finals de 2006. Com a tercera consola de la prestigiosa sèrie PlayStation, la PS3 va introduir innovacions tecnològiques que van transformar l'entreteniment digital, consolidant-se com una de les plataformes de jocs més influents de la seva generació. Amb un enfocament en l'alta definició, la connectivitat en línia i una àmplia biblioteca de jocs, la PlayStation 3 va oferir una experiència de joc immersiva i completa per a jugadors de tot el món.

Una de les principals innovacions de la PS3 va ser la introducció del processador Cell, una unitat de processament potent que va permetre gràfics de gran qualitat i un rendiment elevat en jocs i aplicacions multimèdia. Això, juntament amb la seva capacitat de reproduir discs Blu-ray, va situar la Play 3 com una consola d'avantguarda, capaç de oferir no només jocs sinó també pel·lícules i contingut en alta definició.

La connectivitat va ser un altre punt fort de la PlayStation 3. Amb la integració de la PlayStation Network (PSN), els usuaris van poder descarregar jocs, accedir a serveis de streaming i competir en línia amb altres jugadors arreu del món. Aquesta xarxa va fomentar una comunitat vibrant i activa, essencial per a l'èxit a llarg termini de la consola.

La biblioteca de jocs de la PS3 és, sens dubte, un dels seus grans atractius. Amb una àmplia varietat de títols que abasten tots els gèneres, des d'aventures gràfiques fins a simuladors esportius, passant per jocs de rol i shooters en primera persona, la PlayStation 3 va satisfer els gustos i preferències de tot tipus de jugadors. Sèries com «Uncharted», «The Last of Us» i «Gran Turismo» van assolir un èxit crític i comercial, convertint-se en icònics dins del catàleg de la consola.

Sony també va destacar per la seva aposta per la innovació en els controls de joc amb la introducció del PlayStation Move, un sistema de control per moviment que va ampliar les possibilitats de joc i va oferir una nova dimensió d'interacció.

En resum, la PlayStation 3 va ser molt més que una simple consola de videojocs; va ser un centre d'entreteniment domèstic complet. Amb les seves avançades característiques tècniques, una àmplia i variada biblioteca de jocs, i un enfocament cap a la connectivitat i la comunitat en línia, la Play 3 va deixar una empremta indeleble en el món dels videojocs, consolidant el llegat de la marca PlayStation per a futures generacions.

CPU: La PS3 estava equipada amb el processador Cell Broadband Engine, una CPU poderosa desenvolupada conjuntament per Sony, Toshiba i IBM. Aquest processador estava dissenyat per a manejar tasques intensives de càlcul, essent capaç de funcionar a 3.2 GHz i oferint una arquitectura innovadora que inclou un nucli PowerPC com a PPE (Power Processing Element) i vuit SPEs (Synergistic Processing Elements) per a processament paral·lel.

  • GPU: La unitat de processament gràfic era una NVIDIA RSX «Reality Synthesizer», que funcionava a 550 MHz. Aquesta GPU va ser especialment dissenyada per a la PS3 i oferia un rendiment gràfic impressionant per a l'època, permetent resolucions fins als 1080p.
  • Memòria: La consola comptava amb 256 MB de memòria XDR DRAM principal i 256 MB de memòria GDDR3 VRAM per a la GPU, proporcionant un equilibri entre el processament i les necessitats gràfiques dels jocs.
  • Emmagatzematge: La PS3 va ser llançada en diverses versions amb diferents capacitats d'emmagatzematge intern, des de 20 GB fins a models de 500 GB, utilitzant discos durs SATA intercanviables.
  • Suport de formats: A més de jocs, la PS3 va poder reproduir discs Blu-ray, DVD, CD, i arxius multimèdia digitals, convertint-la en un centre d'entreteniment domèstic complet.
  • Connectivitat: Va incloure suport per a Ethernet, Wi-Fi (en models específics), Bluetooth 2.0 per a controladors sense fils i múltiples ports USB per a la connexió d'accessoris.
  • Controladors: El DualShock 3, amb suport per a vibració i detecció de moviment, va ser el controlador estàndard, oferint una experiència de joc immersiva.
  • Serveis en línia: PlayStation Network va proporcionar accés a jocs en línia, descàrregues de contingut i comunicació amb altres usuaris.

Una mostra dels videojocs d'aquesta meravellosa videoconsola.


Aquesta pàgina ha sigut visitada: Avui: 1 / Ahir: 0 Fins ara: 18

  • sony/playstation-3.txt
  • Darrera modificació: 2024/03/01 15:14
  • per unmon2d