sony:playstation-4

Playstation 4

La PlayStation 4 (PS4), llançada al mercat a finals de 2013, va marcar un abans i un després en la història dels videojocs, consolidant-se com una de les consoles més populars i venudes de tots els temps. Desenvolupada per Sony Computer Entertainment, la PS4 va ser dissenyada per oferir una experiència de joc immersiva i de gran qualitat, amb un enfocament especial en els jugadors i la comunitat de desenvolupadors de videojocs. Amb la promesa de «push the boundaries of play», la PS4 va establir noves fites en termes de gràfics, jugabilitat i interconnectivitat.

Una de les claus del seu èxit va ser la seva potent arquitectura de maquinari, que inclou un processador x86-64 AMD «Jaguar» de 8 nuclis, que facilita als desenvolupadors la creació de jocs. Acompanyat d'una GPU AMD Radeon de nova generació, la PS4 ofereix una experiència visual sense precedents en els videojocs, amb gràfics detallats i efectes visuals d'alta definició. A més, amb 8 GB de memòria GDDR5, la console proporciona una gran velocitat i fluïdesa en el rendiment dels jocs i les aplicacions.

El disseny de la PlayStation 4 també destaca per la seva elegància i funcionalitat, amb un aspecte modern que s'integra perfectament en qualsevol entorn domèstic. Sony va prestar especial atenció a la interacció dels usuaris amb la consola, introduint un nou controlador DualShock 4, que inclou millores significatives com un panell tàctil, un altaveu integrat, i una barra de llum que ofereix una nova forma d'interacció amb els jocs.

La PS4 no només es va centrar en el joc local, sinó que també va potenciar les funcionalitats en línia a través de la PlayStation Network. Això inclou la possibilitat de jugar en línia amb amics, accedir a una àmplia biblioteca de jocs digitals, i fins i tot transmetre partides en viu. A més, amb característiques com el Share Play, els usuaris poden convidar amics a jugar partides o veure partides en curs, tot això sense necessitat que l'amic tingui el joc.

La PS4 va establir també un nou estàndard en termes de compatibilitat amb altres dispositius, oferint funcionalitats com Remote Play, que permet als usuaris jugar a jocs de PS4 en un PlayStation Vita, ordinadors personals i altres dispositius compatibles, garantint així una experiència de joc flexible i accessible des de qualsevol lloc.

En resum, la PlayStation 4 ha estat una revolució en el món dels videojocs, oferint una combinació inigualable de potència gràfica, interactivitat i connectivitat social. La seva capacitat per oferir una experiència de joc profunda, juntament amb un catàleg ampli i variat de jocs, assegura que la PS4 continuarà sent una referència en la indústria dels videojocs per molts anys. Amb el lema de portar els límits del joc més enllà, la PlayStation 4 ha definit el que significa jugar en la nova era digital, convertint-se en una plataforma essencial per als aficionats als videojocs de tot el món.

 • CPU: La PS4 està equipada amb un processador semi-personalitzat desenvolupat per AMD en col·laboració amb Sony. Aquest processador utilitza l'arquitectura x86-64 i està compost per 8 nuclis Jaguar a 1.6 GHz, permetent així un processament ràpid i eficient.
 • GPU: La unitat de processament gràfic també és una creació d'AMD, basada en la seva arquitectura Graphics Core Next (GCN). Aquesta GPU ofereix una potència de càlcul de 1.84 TFLOPS, permetent la renderització de gràfics en alta definició i el suport per a jocs amb una gran càrrega visual.
 • Memòria: La PS4 compta amb 8 GB de memòria GDDR5, proporcionant una ampla capacitat per al processament de jocs i aplicacions. Aquest tipus de memòria ofereix una ampla banda ampla per a la transferència de dades, millorant així el rendiment general de la consola.
 • Emmagatzematge: La consola va ser llançada amb diverses opcions d'emmagatzematge intern, començant amb discos durs de 500 GB i expandint-se en models posteriors fins a 1 TB. Aquests discs durs són intercanviables, permetent als usuaris augmentar l'emmagatzematge si és necessari.
 • Unitat Òptica: La PS4 inclou una unitat de disc Blu-ray que suporta lectura de discs a 6x CAV per a Blu-ray i 8x CAV per a DVD, permetent la reproducció de jocs, pel·lícules i altres continguts des de discs físics.
 • Ports i Connectivitat: La consola disposa de diversos ports, incloent HDMI out, port de sortida digital (òptica), USB 3.0, Ethernet, i una porta AUX per al PlayStation Càmera. En quant a connectivitat sense fils, suporta Wi-Fi 802.11 b/g/n i Bluetooth 2.1 (EDR).
 • Controlador DualShock 4: Aquest controlador innovador inclou característiques com un panell tàctil, barra de llum, altaveu integrat, i botó de compartició, millorant la interacció amb els jocs i la consola.
 1. Funcionalitats de Programari: La PS4 va ser dissenyada amb un enfocament en la interconnectivitat social i l'accessibilitat, incloent funcions com la capacitat de retransmetre partides en viu, compartir captures de pantalla i vídeos, i jugar de forma remota mitjançant dispositius compatibles.

Una mostra de videojocs per a la PlayStation 4:


Aquesta pàgina ha sigut visitada: Avui: 1 / Ahir: 0 Fins ara: 18

 • sony/playstation-4.txt
 • Darrera modificació: 2024/03/01 15:19
 • per unmon2d