microsoft:xbox

Xbox

Xbox

La primera versió de la Xbox, coneguda oficialment com a Xbox Original, va ser llançada al mercat el 15 de novembre de 2001 per part de Microsoft. Es tractava de la primera incursió de l'empresa en el món de les consoles de videojocs, i va marcar un abans i un després en la indústria dels videojocs.

L'Xbox Original es va destacar per la seva potència tècnica i el seu innovador disseny. Estava impulsada per un processador Intel Pentium III de 733 MHz i una targeta gràfica NVIDIA personalitzada, que permetien gràfics impressionants i una jugabilitat fluida.

Una de les seves característiques més notables era el seu disc dur intern, que era un component poc comú en les consoles de l'època. Això permetia als jugadors emmagatzemar jocs, guardar partides i fins i tot reproduir música i pel·lícules en el mateix dispositiu.

La Xbox Original també va ser pionera en la connexió en línia, introduint el servei Xbox Live. Aquest servei permetia als jugadors competir en línia amb altres jugadors de tot el món, comunicar-se a través de veu i descarregar contingut addicional per als jocs.

La biblioteca de jocs de l'Xbox Original era extensa i va incloure títols icònics com «Halo: Combat Evolved», «Fable», «Project Gotham Racing» i molts més. Aquesta gran selecció de jocs va contribuir a la popularitat de la consola i va consolidar la marca Xbox com una competidora sòlida en la indústria dels videojocs.

En resum, la primera versió de l'Xbox va ser un punt d'inflexió en la història de les consoles de videojocs. Amb el seu rendiment tècnic impressionant, disc dur intern i servei en línia innovador, va captivar l'atenció dels jugadors de tot el món i va establir les bases per a futures iteracions de la marca Xbox.

 • Processador: Xbox Original està equipada amb un processador Intel Pentium III personalitzat a 733 MHz.
 • GPU: Utilitza una targeta gràfica personalitzada de NVIDIA.
 • Memòria: La Xbox Original té 64 MB de memòria RAM.
 • Emmagatzematge: Venia amb un disc dur intern de 8 GB, que permetia emmagatzemar jocs, guardar partides, música i pel·lícules. També era compatible amb targetes de memòria de 8 MB.
 • Lector de disc: Incorporava un lector de DVD-ROM que permetia reproduir jocs de DVD i pel·lícules en DVD.
 • Sortides d'àudio i vídeo: Ofereix sortida de vídeo component, vídeo compost, S-video i sortida de so estèreo.
 • Connectivitat: Xbox Original disposa de ports Ethernet per a connexió a Internet i suport per a Xbox Live. També té ports USB per a perifèrics addicionals com ara controladors i altres dispositius.
 • Resolució de vídeo: És capaç de suportar una resolució de fins a 480p en format 4:3 i 16:9.
 • Connexió en línia: Xbox Original va ser la primera consola a oferir el servei Xbox Live, que permetia als jugadors competir en línia, comunicar-se i descarregar contingut addicional per als jocs.
 • Controlador: El controlador de l'Xbox Original és conegut per la seva ergonomia i la inclusió de dos sticks analògics, botons de galleta i galleta de direcció, així com els botons tradicionals.

Al següent vídeo podem veure com reparen una Xbox

Més informació


També et pot interessar:

2023/05/16 08:16Un món 2D
2023/05/17 07:52Un món 2D
2023/05/17 07:53Un món 2D
2023/08/18 07:08Un món 2D

Aquesta pàgina ha sigut visitada: Avui: 1 / Ahir: 1 Fins ara: 248

 • microsoft/xbox.txt
 • Darrera modificació: 2023/05/18 14:04
 • per unmon2d