sony:playstation-2

PlayStation 2

PlayStation 2

Llançada per Sony el 2000, la PlayStation 2 (PS2) va ser una revolució en el món dels videojocs. Amb una combinació de poder de processament, gràfics impressionants i funcionalitats noves, va marcar un abans i un després en la història de les consoles.

La PS2 va ser la primera consola en incorporar un lector de DVD, introduint així la reproducció de pel·lícules en DVD a la sala d'estar dels jugadors. Aquesta innovació no només va fer que la consola sigui versàtil, sinó que també va ajudar a establir el DVD com a format preferit per als mitjans òptics.

Amb un processador Emotion Engine de 128 bits, una GPU capaç de generar gràfics de qualitat cinematogràfica i una àmplia gamma de títols de llançament, la PS2 va captivar una audiència global. Jocs com «Grand Theft Auto: San Andreas,» «Final Fantasy X» i «Metal Gear Solid 2» van elevar la consola a noves alçades i van crear experiències de joc inoblidables.

La compatibilitat amb els jocs de la PlayStation original va ser una altra característica important, garantint que els jugadors poguessin seguir gaudint dels seus títols antics. A més, les Memory Cards es van mantenir com a part integral, però la PS2 també va presentar un disc dur opcional per a un emmagatzematge més gran.

Amb més de 155 milions d'unitats venudes, la PS2 és la consola més venuda de tots els temps. La seva influència no es limita als jocs, ja que va ser una peça central en el desenvolupament de l'entreteniment multimèdia a casa. La PlayStation 2 va deixar una empremta que encara es pot sentir avui, recordada com la reina indiscutible de les consoles.

La PlayStation 2 (PS2) va ser una consola de videojocs revolucionària quan es va llançar l'any 2000, i va incorporar algunes característiques tècniques notables per a l'època:

 1. CPU: La PS2 estava alimentada per un processador Emotion Engine de 128 bits a 294.912 MHz, desenvolupat per Sony i Toshiba.
 2. GPU: Contenia una GPU (Graphics Processing Unit) amb arquitectura Emotion Engine que permetia efectes gràfics avançats i una qualitat visual millorada. Aquesta GPU estava clockeada a 147.456 MHz.
 3. RAM: La PS2 disposava de 32 MB de memòria RDRAM, proporcionant un impuls significatiu en comparació amb les consoles anteriors.
 4. VRAM: També tenia 4 MB de memòria de vídeo VRAM per gestionar gràfics i textures.
 5. Mitjans de Emmagatzematge: Lector de DVD: Una de les característiques més importants va ser la inclusió d'un lector de DVD, que va convertir la PS2 en una plataforma multimèdia amb la capacitat de reproduir pel·lícules en DVD.
 6. Emmagatzematge Intern: Inicialment, no tenia un disc dur intern, però es van llançar models amb un disc dur opcional més endavant.
 7. Ports USB: La PS2 va ser una de les primeres consoles en incorporar ports USB, que es van utilitzar per a diversos perifèrics.
 8. Ports d'entrada/sortida: La PS2 tenia ports per als controladors DualShock 2 amb vibració, ports de memòria per a Memory Cards, ports de xip de xarxa (en models posteriors) i ports AV per a sortida d'àudio i vídeo.
 9. Compatibilitat amb la PS1: Mantenia la compatibilitat amb jocs de la PlayStation original i utilitzava les Memory Cards de la PS1 per emmagatzemar partides.
 10. Connectivitat en Línia (en alguns models): Algunes versions posteriors van incloure la possibilitat de connectar-se a Internet mitjançant un adaptador de xarxa i jugar en línia.
 1. SCPH-10000
 2. SCPH-70000
 3. SCHP-90000

The PlayStation 2 Project - All 4218 PS2 Games (US/EU/JP)


Aquesta pàgina ha sigut visitada: Avui: 1 / Ahir: 0 Fins ara: 24

 • sony/playstation-2.txt
 • Darrera modificació: 2023/10/03 12:58
 • per unmon2d