sony:ps-one

PS One

PS One

La Playstation One, coneguda també com a PS1 o PSX, és una consola de videojocs desenvolupada i produïda per Sony Computer Entertainment. Va ser llançada al mercat el 1994 i va ser una de les consoles més populars i influints de la seva època.

La història de la Playstation One es remunta als inicis de Sony en la indústria dels videojocs. En un intent de col·laboració amb Nintendo per desenvolupar una nova consola, les negociacions van fracassar i Sony va decidir seguir endavant amb el desenvolupament d'una consola pròpia.

La Playstation One va destacar per diverses característiques innovadores en comparació amb altres consoles de la seva època. Tenia una unitat de CD-ROM, cosa que permetia una capacitat de emmagatzematge superior als cartutxos utilitzats en altres consoles. Això va obrir les portes a jocs amb gràfics més avançats i experiències més immersives.

A més, la Playstation One va aconseguir un gran èxit gràcies a la seva àmplia llibreria de jocs, que inclouen alguns títols icònics com «Final Fantasy VII», «Metal Gear Solid» i «Gran Turismo». Aquests jocs van atraure a una gran base de fans i van establir la Playstation One com una consola de referència per als jugadors.

La popularitat de la Playstation One es va veure reforçada per la seva estratègia de mercat i el seu preu més accessible en comparació amb altres consoles de la competència. Això va permetre que la consola arribés a un públic més ampli i es converteixi en un fenomen global.

Amb més de 100 milions de consoles venudes en tot el món, la Playstation One va marcar un abans i un després en la indústria dels videojocs. Va establir la marca Playstation com a sinònim de qualitat i innovació, i va obrir el camí per a les generacions de consoles posteriors de Sony.

Encara avui, la Playstation One és recordada com una consola icònica que va canviar el panorama dels videojocs. La seva influència es manté viva en els jocs i les consoles actuals, i la seva llibreria de jocs segueix sent apreciada pels amants dels clàssics dels videojocs.

 • Processador: La Playstation One estava equipada amb un processador de 32 bits RISC R3000 a 33.86 MHz.
 • Memòria: Tenia una memòria RAM de 2 MB per a l'execució dels jocs i 1 MB de memòria de vídeo VRAM per a les textures i els gràfics.
 • Unitat de CD-ROM: La consola incorporava una unitat de CD-ROM que permetia la reproducció de jocs i altres continguts multimèdia. Tenia una velocitat de lectura de 2X.
 • Gràfics: Utilitzava un processador de gràfics personalitzat capaç de generar polígons texturitzats, amb una resolució de 320×240 píxels i una paleta de colors de 24 bits. La capacitat de renderització era de fins a 360.000 polígons per segon.
 • Àudio: Incorporava un processador de so personalitzat que suportava 24 canals d'àudio PCM i tecnologia de so envolvent virtual.
 • Connectivitat: La Playstation One tenia connectors per a controladors amb fil i ports per a memòria de joc (Memory Cards) per emmagatzemar partides guardades.
 • Interfície: Disposava de ports de sortida de vídeo compost i S-Video, així com connectors d'àudio estèreo i un connector de sortida RCA.
 • Controlador: El controlador original de la Playstation One tenia un disseny icònic amb dos joysticks analògics, una cruceta direccional, quatre botons d'acció i diversos botons addicionals.

Un vídeo amb 4221 jocs de la PlayStation 1. D'aquells vídeos que et fan sentir una mica iaio.

Més informació


També et pot interessar:

2023/10/03 12:41Un món 2D
2023/10/03 12:57Un món 2D
2024/03/01 15:13Un món 2D
2024/03/01 15:19Un món 2D
2023/05/22 09:46Un món 2D
2023/10/04 10:47Un món 2D

Aquesta pàgina ha sigut visitada: Avui: 1 / Ahir: 0 Fins ara: 246

 • sony/ps-one.txt
 • Darrera modificació: 2023/05/22 09:46
 • per unmon2d